Vitra Eames Plastic Chairs

Vitra stoelen

De Eames Plastic Chairs van Vitra, ontworpen door Charles & Ray Eames, hebben een nieuwe look en feel gekregen. De zithoogte van de eetstoelen is met 2 cm verhoogd waardoor de stoel een bijzonder goed comfort heeft gekregen. Ook de zitting van de Vitra stoelen is 2 graden naar voren gezet en de kleurencollectie is met 6 nieuwe kleuren uitgebreid.

Kleurencollectie

In samenwerking met de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius heeft Vitra de kleurencollectie van de Eames Plastic Chairs uitgebreid met 6 nieuwe tinten. In totaal zijn er 14 kleuren beschikbaar voor de zitschaal en 28 kleuren voor de bekleding. Er kunnen ongeveer 400 verschillende combinaties worden gemaakt met de Eames Plastic Armchairs en Side Chairs.

Vitra Configurator

Met de Vitra Configurator kan je de Vitra stoelen helemaal naar wens samenstellen. Door de verschillende geïntegreerde functies heb je de mogelijkheid om de kleur van de zitschaal en de uitvoering van het onderstel aan te passen. Door de ruime keuze aan bekleding kunnen er bijzondere variaties ontstaan.

Eames Plastic Side Chair DSR Configurator 

Eames Plastic Armchair DAR Configurator