Eames Plastic Chair

Vitra Plastic Chairs


vitra plastic chairEames Plastic Chair
De Eames Plastic Chair is het bekendste meubel van ontwerpersduo Charles & Ray Eames. Geen van hun ontwerpen kwam zo dicht in de buurt van dit ideaal als de Eames Plastic Chair. Ze introduceerden een nieuw meubeltype dat sindsdien algemeen aanvaard is: de multifunctionele stoel biedt een ruime keuze aan onderstellen, zitschaalkleuren en bekledingsmogelijkheden die onderling gecombineerd kunnen worden. Zo kunt u talloze verschillende combinaties samenstellen en kunnen de stoelen in zowat elke omgeving gebruikt worden, zoals eetkamers, woonkamers, thuiskantoren en nog vele andere.

Voor de Eames Plastic Chair Campagne willen wij u kennis laten maken met de talloze combinatiemogelijkheden voor deze stoel. U kunt uw persoonlijke stoel samenstellen die past bij uw eigen huis. Met de nieuwe configurator willen wij u verwelkomen in de wereld van de Eames Plastic Chair.


Charles & Ray Eames, 1950
Charles & Ray Eames hebben de visie van Vitra op design, de onderneming en de wereld sterk beïnvloed. Hun ideeën waren zo opmerkelijk en vernieuwend dat ze wel boodschappen van een andere planet leken. Samenwerken met hen was een buitengewone ervaring en het is voor Vitra een privilege om hun werk te kunnen voortzetten door hun ontwerpen te vervaardigen en hun ideeën te verspreiden. Vitra werkt nog altijd nauw samen met de familie Eames om authentieke Eames-ontwerpen te produceren. Bij Vitra voel je de aanwezigheid van Charles en Ray niet alleen in hun meubels. Die aanwezigheid blijkt vooral uit de vraag die ze ons steevast stellen voordat we een belangrijke ontwerpbeslissing nemen: “wat zouden Charles & Ray Eames zeggen?“.Maak uw eigen designicoon

Configureer Plastic Chair


Vitra Home Stories 
Vitra gelooft dat een huis een collage is. Een uniek samenspel van objecten die continu in beweging blijven door mensen (en huisdieren). Naarmate ons leven verstrijkt, verzamelen we spullen en herinneringen die kleur en textuur aan ruimtes geven, waardoor ze onze eigenheid weerspiegelen. Wanneer een Vitra object in jouw huis aankomt, heeft het al een lang verhaal achter de rug. Het verhaal van een ontwerper die, in samenwerking met ons, een schijnbaar eindeloos ontwikkelingsproces in gang zet, met veel trial-and-error. Het verhaal van een productievisie waarom details geen details zijn, maar essentieel voor de kwaliteit van jouw nieuwe stuk. En jij zet dit verhaal voort en verrijkt het met jouw eigen verhalen van thuis.


Bezoek onze winkel


OPENINGSTIJDEN: MAANDAG GESLOTEN | DINSDAG T/M VRIJDAG 10.00 – 17.30 | ZATERDAG 09.30 – 17.00 | ZONDAG 12.00 – 17.00