Marc Christiaans

Marc Christiaans


‘De symbolentaal in het werk van Marc Christiaans heeft een betekenis laag op zich, maar is daarnaast ook een creatieve uitdaging aan het daadwerkelijke schilderen zelf. In zijn schilderwerken is sprake van gemengde technieken. Verschillende materialen worden als het ware op een alchemistische wijze op het doek bewerkt. Het symbool wordt van binnenuit ‘opgebouwd’, deels speels, deel bewust gericht, en krijgt aldus zijn plaats in het totale beeld’.

Marc Christiaans over zichzelf:

‘Ik werk vaak met niet alledaagse schildermaterialen, zoals zand, marmerpoeder, vernis en lak. Mijn stijl varieert van heftig en intens tot ingehouden en verstild. Het belangrijkste thema in mijn werk is de tegenstelling en het spanningsveld tussen polen als plus en min, mannelijk en vrouwelijk. In de beelden die ik maak, kan de kijker (abstracte) symbolische elementen ontdekken, bijvoorbeeld in de vorm van tekens.

De schilderijen van Marc Christiaans zijn te zien en te koop in onze winkel. U bent van harte welkom.Babs en Marko van den Boom  Mayke Giesbers