Pode Fold

Bankenprogramma | Fold

Het programma FOLD van Pode is een ontwerp van Roderick Vos. Door de ‘gevouwen’ hoofdsteun heeft de bank een eigenwijs karakter. Door zijn modulaire mogelijkheden is FOLD in elk interieur toepasbaar. Een bank met een prachtige uitstraling en bovenal een geweldig zitcomfort. Op de website van Pode kunt u alvast de kleuren en materialen bekijken en een prijzenoverzicht.

Roderick Vos: “Bij dit ontwerp stond mij een stoere familiebank voor ogen, een bank voor jong en oud. Design om van te genieten. In elke betekenis van het woord. Door de bekledingstof te vouwen en zo min mogelijk te verknippen, ontstond deze innovatieve en tijdloze bank. Vandaar ook de naam: FOLD. Ik heb een voorliefde voor comfortabele kussen-banken, maar voor dit ontwerp heb ik het beeld van ‘losse-kussens’ juist vermeden, zodat er een mooie abstracte bank ontstond zonder een overdaad aan detaillering.”

Zithoogte: Standaard of +2 cm
Uitvoering poten: Standaard Aluminium gepolijst. Meerprijs: kleuren Lac & Stitch of Epoxy.
Stiksel: Standaard ton-sur-ton. Optie: kleuren Lac & Stitch.


pode fold

HET DESIGNMERK PODE
Het designmerk Pode bestaat acht jaar en heeft een fantastische ontwikkeling doorgemaakt, van meubelmerk tot lifestylemerk. Dat is mede te danken aan Claire en Roderick Vos die zich als designer én art directors over Pode ontfermd hebben. Design hoeft niet duur te zijn. Dat gaat Pode met haar nieuwe collectie bewijzen. En daarbij doen zij absoluut geen concessies aan kernwaarden als vakmanschap of ultiem comfort.

Het idee om een gerenommeerde art director aan te trekken voor het merk Pode ontstond in april 2015 op de Salone del Mobile in Milaan. Er viel daar zoveel te ontdekken dat het besef ontstond dat Pode na acht jaar rijp was voor een upgrade. En iemand van buiten moest het talent en de trends scouten die voor Pode relevant zijn. Uiteindelijk werd het niet één art director maar een duo in de personen van Claire en Roderick Vos. Daarmee voegen ze een nieuw hoofdstuk toe aan hun imposante carrière op interieurgebied.