Van Besouw Tapijt

van besouw tapijt

Van Besouw 1406 | 100% new zeeland wol

Van Besouw
Een tapijt Van Besouw geeft iedere ruimte het juiste karakter. Van Besouw staat wereldwijd bekend om het innovatieve lusjestapijt. Vandaag de dag worden de tapijten en karpetten ontwikkelt en produceert Van Besouw volgens drie unieke processen: breien, weven en tuften. Met een team van specialisten wordt dagelijks gewerkt aan product- en kleurontwikkeling, om uiteindelijk verrassende concepten te kunnen presenteren.

Van Besouw streeft naar het combineren van bijzondere structuren, prachtige materialen en unieke kleuren. De kleuren zijn eigentijds en origineel, en uiteraard zijn er voldoende basistinten in de collectie aanwezig. Er zijn kwaliteiten in wol, katoen, linnen, synthetische en in gemengde samenstelling verkrijgbaar. Kamerbreed maar ook als karpet in iedere gewenste vorm en maat met eventueel een verassende randafwerking.

Kernwaarden Van Besouw

 • authentiek: Nederlands vakmanschap met oog voor detail
 • Vooruitstrevend: innoverende producten met levenslange duur
 • eerlijk: hoogwaardige kwaliteit met pure materialen

Het bekende lusjestapijt
De 3801 is een ware design klassieker binnen de Van Besouw collectie. Een tapijt die sinds 1969 leverbaar is, en nog altijd actueel is. Het katoenen tapijt is van onverwoestbare kwaliteit. Het schrijvende karakter is een van de meest typerende eigenschappen van dit eigentijdse tapijt. 3801 is een gebreid tapijt, dat laat zich zien in de optiek; een krullende lus die frivool naar alle kanten valt. Het tapijt is op z’n mooist in gebruik. 3801 is verkrijgbaar in 18 kleuren. Klik hier voor een overzicht van de stalen van 3801.

Kenmerken 3801

 • Katoen is een zeer sterke vezel en daarom prima geschikt voor intensief gebruikte ruimtes
 • Breien van katoen (daar is Van Besouw bekend mee geworden). De 3801 is een tijdloze klassieker die nooit verveelt
 • Hoe langer het tapijt wordt gebruik, hoe mooier het wordt
 • Zeer breed toepasbaar, matte uitstraling en een lange levensduur
 • Karpetten worden standaard voorzien van comfortabele anti-slip vliesrug
 • Zeer geschikt als maatwerk karpet


2404
Dit tapijt is het bewijs van modern, hoogwaardig textiel. Gemaakt van 100% ECONYL®, opgebouwd in een krachtige combinatie van drie kleuren maakt dit product geschikt voor praktisch alle toepassingen. Tevens dragen ECONYL® tapijten substantieel bij aan persoonlijke gezondheid en comfort door het absorberen van geluid en verbeterde akoestiek. 2404 is verkrijgbaar in 13 kleuren. Klik hier voor een overzicht van de stalen van 2404.

ECONYL®
Is een garen dat wordt geregenereerd uit afval met als doel het verminderen van de wereldwijde hoeveelheid afval van stortplaatsen en oceanen. Het afval wordt toegepast in het productieprocces. Het ECONYL® regeneratiesysteem is een intelligente en duurzame manier om vanuit PA6 afval – zonder verlies van kwaliteit – producten waaronder tapijtvezels te maken. Dit maakt industriële productie mogelijk met respect voor mens en milieu. 

Kenmerken 2404

 • Uitermate geschikt voor intensief gebruikte objecten vanwege de combinatie van een een sterke polyamide vezel en strakke weefbinding
 • Moderne “look & feel” door de minimalistische combinatie van drie getwijnde kleuren
 • ECONYL® is een zeer sterke vezel, eenvoudig te reinigen en heeft een lange levensduur
 • Zeer breed toepasbaar en zeer geschikt als maatwerk karpet


Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder in onze winkel

Informatie aanvragen   Bezoek onze winkel


Onderhoud aan tapijten 
Een tapijt Van Besouw wordt ontworpen en vervaardigd voor een lange levensduur. Mooi en duurzaamheid gaan goed samen. Toch heeft ook het beste tapijt goede verzorging nodig om mooi te blijven. Daarom is het advies Van Besouw belangrijk.

Tapijt bestaat uit poolmateriaal dat verankerd is in een gronddoek. De pool zelf bestaat uit lussen, uit gesneden pooldraden of een combinatie hiervan. Een tapijt kan heel verschillend uitgevoerd zijn. De pool kan vlak of onregelmatig zijn, maar ook hoog of laag. Er zijn tapijten met een losse poolstructuur of juist met een hele dichte pool. Bij het ene tapijt wordt vuil gemakkelijker tussen de vezels opgenomen dan bij het andere tapijt. Maar uiteindelijk wordt elk tapijt in het gebruik vuil. En natuurlijk wordt een licht gekleurd tapijt eerder zichtbaar vuil dan een tapijt dat een donkere kleur heeft. Bekijk de verzorgingsadviezen en tips om onnodige vervuiling te voorkomen. Zo geniet u optimaal van uw Van Besouw tapijt.


Verzorgingsadviezen   10 tips bij vlekkenOPENINGSTIJDEN: MAANDAG OP AFSPRAAK | DINSDAG T/M VRIJDAG 10.00 – 17.30 | ZATERDAG 09.30 – 17.00 | ZONDAG OP AFSPRAAK