Vitra Soft Modular Sofa

vitra modular sofa


Soft Modular Sofa
De Soft Modular Sofa van Vitra is een ontwerp van Jasper Morrison, een bank die zich kenmerkt door zijn horizontale lijnen. Met zijn evenwichtige proporties, zijn hoge comfort en het bewust ontbreken van decoratieve details is de Soft Modular Sofa de ultieme uitdrukking van alles wat dit type ligbank kenmerkt. De Soft Modular Sofa fungeert als een architectuurelement  waardoor hij subtiel in elk interieur geïntegreerd kan worden.

Dankzij het modulaire design met elementen aan de zijkant, aan de hoeken, in het midden en een chaise longue, kunnen het formaat en de vorm van de Soft Modular Sofa zo aangepast worden om aan alle wensen te voldoen. Dankzij optionele elementen zoals de ottoman en extra kussens, en de brede selectie van leer en stoffen bekledingen in verschillende kleuren, kan elke gewenste configuratie nog verder worden gepersonaliseerd. De dikke kussens nodigen uit om heerlijk te ontspannen en onderuit te zakken. Het hoogwaardig binnenwerk van de Soft Modular Sofa bestaat uit verschillende schuim lagen met een kern van springveren. Dit biedt een superieur zitcomfort en zorgt er tevens voor dat de kussens na gebruik weer hun oorspronkelijke vorm aannemen, wat helpt om plooien en kreuken te voorkomen.

Er zijn optioneel verschillende kussens verkrijgbaar: nekkussen (met vulling van kunststof bolletjes) of sierkussens (met PU-snippers en synthetische bolletjes). De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kunnen besteld worden met dezelfde overtrekken als de sofa-elementen.

  • Zitting: stalen frame, houten constructie met stalen veren, structuur van polyurethaanschuim en bekleding van viscose.
  • Armleuningen en rugleuning: houten constructie met structuur van polyurethaanschuim en bekleding voor kamerkussens (vulling gemaakt van polyurethaanstaafjes en polyestervezels).
  • Bekleding: is afneembaar.
  • Glijders: kunststof glijders met hoogteverstelling.


Jasper Morrison
Jasper Morrison, geboren in 1959 in Londen, behaalde zijn Master in Design aan de Royal College of Art in 1985. Hij staat bekend om zijn out of the box denken en is een van de succesvolste industriële ontwerpers van de afgelopen decennia. Samen met zijn collega Naoto Fukasawa definieerde hij de term 'supernormaal' die volgens hem de vraag 'wat is goed design?' beantwoordt. Hij streeft ernaar om goede voorbeelden van minimalistisch, nuttig en verantwoord design te creëren. Jasper Morrison ontwikkelde diverse projecten in samenwerking met Vitra, waaronder de All Plastic Chair, Soft Modular Sofa en HAL-stoelenfamilie. Ook heeft hij voor Artifort bijzondere ontwerpen gemaakt. Zijn ontwerpen staan in het Museum of Modern Art in New York en andere prominente museumcollecties overal ter wereld.


Bezoek onze winkel


OPENINGSTIJDEN: MAANDAG GESLOTEN | DINSDAG T/M VRIJDAG 10.00 - 17.30 | ZATERDAG 09.30 - 17.00 | ZONDAG 12.00 - 17.00