Arco Local Wood

Local Wood


arco local wood


Wat mooi is hoeft niet van ver te komen… In een wereld waarin grondstoffen schaarser worden en steeds meer mensen – terecht – vragen naar de herkomst van producten, presenteren wij de Local Wood collectie van Arco. Een collectie van meubels, gemaakt van hout uit de omgeving van de fabriek in Winterswijk. Voor de Local Wood collectie werkt Arco alleen met hout uit Nederland en West- Duitsland. De fabriek bevindt zich namelijk op zo’n 5 km van de grens en Duitsland is bij uitstek een houtland. Het zou zonde zijn geen gebruik te maken van zoveel beschikbare kwaliteit bij onze Oosterburen.

Bij Arco houden ze hun productieketen graag zo kort mogelijk. Daarom zoeken ze partners dicht bij huis. Zodat ze geen onnodige vervoerskilometers en uitstoot maken en geen energie verspillen. Een groot deel van de milieu impact die je als bedrijf maakt, komt door je transport. Door te werken met hout uit de omgeving en partners uit de regio, verkleinen zij deze impact direct.

Als familiebedrijf laat Arco de wereld graag mooier achter voor toekomstige generaties. Daarom werken zij alleen met partners die hun blik op de toekomst gericht hebben, zoals Natuurmonumenten, Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen en bosbeheer Duitsland (Forstwirtschaft). Wat Arco met hen verbindt, is een groot respect voor de natuur. Omdat zij willen dat ook onze kinderen en kleinkinderen van de natuur kunnen genieten.


LOCAL WOOD COLLECTIE

Arco Trestle   Arco BaseBekijk Arco collectie


Over Arco
Arco is één van de beste houtverwerkings fabrieken van Nederland. Samen met internationale ontwerpers en een legertje gedreven vakmensen maken zij een meubelcollectie die de hele wereld overgaat. Tafels is hun grootste kracht. Tafels om aan te werken, te eten en te drinken of om op te dansen – ze zijn er sterk genoeg voor. Arco kiest graag voor lokaal hout omdat zij duurzaamheid serieus nemen. Arco produceert in Winterswijk met de nieuwste technieken, maar het draait toch voornamelijk om mensen werk, het ambacht en vakkennis. Liefde voor het vak en aandacht voor kwaliteit! Arco produceert ook tafels op maat gemaakt. 


OPENINGSTIJDEN: MAANDAG GESLOTEN | DINSDAG T/M VRIJDAG 10.00 – 17.30 | ZATERDAG 09.30 – 17.00 | ZONDAG 12.00 – 17.00