Vandaag gesloten

Historie

1881

Petrus Michael Hoefsloot begon als kleine zelfstandige in de textiel die zijn waar aan de man bracht in de omgeving van Arnhem. Boeren en buitenlui kwamen in die tijd nog niet zo vaak in de stad en lieten zich graag bedienen door de jonge ondernemer. In 1889 had Petrus genoeg geld verdiend om een winkel te kunnen openen in de Kerkstraat.

1915

Rond 1890 verhuisde de winkel naar de Bakkerstraat. In 1915 kocht Petrus het pand van zijn buurman. Daarmee kreeg hij een grotere winkel in handen. Hier ging de verkoop van wiegen en slaapkamers van start: de basis voor het meubelassortiment.

1931

In 1931 vierde de zaak het 50-jarig bestaan. Twintig medewerkers en de familie worden op de foto gezet. Tussen de bloemen zit de latere opvolger Piet Hoefsloot.

1940

In 1940 bezetten de Duitsers Nederland. De Burgerwacht in Arnhem, waarvan Piet Hoefsloot sr. commandant was, werd verboden. Piet Hoefsloot sr. werd gearresteerd en in 1942 door de Duitsers gefusilleerd. Piet Hoefsloot jr. stelt samen met een bedrijfsleider de continuïteit van de onderneming veilig.    

1944

Op 17 september 1944 probeerden geallieerde troepen na een luchtlanding om de brug in Arnhem te veroveren. Dat mislukte, ondanks harde gevechten rond de brug. In de binnenstad leidde de strijd tot veel schade. Ook de meubelwinkel aan de Bakkerstraat werd niet gespaard. Een brand verwoestte het pand op 20 september 1944. Tussen het puin heeft Piet jr. een bordje geplaatst met de verwijzing naar het tijdelijke privéadres.

1950

Architect J.C. Sprey ontwierp na de oorlog de nieuwe winkel aan het Gele Rijders Plein in Arnhem. In deze periode liet Piet zich inspireren door het Nederlandse merk Pastoe, dat in 1948 voor het eerst een lijn moderne meubels presenteerde. De eenvoud van deze meubels, het minimalistische, sprak Hoefsloot enorm aan.

1958

Op 1 april 1958 kwam er een nieuwe uitbreiding. Hoefsloot opende een vestiging aan de Burchtstraat in Nijmegen. Een galerij van winkels, waarvan Hoefsloot er vier huurde.

1972

Op 18 augustus 1972 opende Piet Hoefsloot Mobiel de deuren. Een nieuw concept: 'meeneemmeubelen'. Om het onderscheid duidelijker te maken met Piet Hoefsloot werd de naam later veranderd in ‘Mobiel’. Ook de beddenverkoop ging hier van start. Het Mobiel avontuur duurde tot 1984.

2010

In 2010 zijn beide winkels van Arnhem en Nijmegen verhuisd naar één locatie op het bedrijventerrein de Aam in Elst. 

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

alias-logo
arco-logo
artemide-logo
artifort-logo
batensweiler-logo
belux-logo
bert-plantagie-logo
castelijn-logo
cs-rugs-logo
cattellani-smith-logo
hoefsloot-wonen-cini-nils
cor-logo
baumann-logo
d-tec-logo
de-salto-logo
de-sede-logo
logo-de-toekomst
fiam-logo
flyte-logo
foscarini-logo
gallotti-radice-logo
gelderland
gispen-today-logo
ingo-maurer-logo
interlubke-logo
kinast-logo
kvadrat-logo
label-logo
leolux-logo
luceplan-logo
metaform-logo
millenerpoort-logo
montis-logo
naos-logo
nimbus-logo
noteborn-logo
nya-nordiska-logo
pastoe-logo
perletta-logo
petite-friture-logo
pode-logo
prandina-logo
qliv-logo
qlocktwo-logo
radius-design-logo
riva-1920-logo
sdb-logo
samsung-logo
schonbuch-logo
sculptures
spectrum-logo
thonet-logo
tobias-grau-logo
tonelli-design-logo
van-besouw-logo
varier-logo
vitra-logo