Vandaag gesloten

Historie

1881

Petrus Michael Hoefsloot begon als kleine zelfstandige in de textiel die zijn waar aan de man bracht in de omgeving van Arnhem. Boeren en buitenlui kwamen in die tijd nog niet zo vaak in de stad en lieten zich graag bedienen door de jonge ondernemer. In 1889 had Petrus genoeg geld verdiend om een winkel te kunnen openen in de Kerkstraat.

1915

Rond 1890 verhuisde de winkel naar de Bakkerstraat. In 1915 kocht Petrus het pand van zijn buurman. Daarmee kreeg hij een grotere winkel in handen. Hier ging de verkoop van wiegen en slaapkamers van start: de basis voor het meubelassortiment.

1931

In 1931 vierde de 2e generatie het 50-jarig bestaan van de zaak. Twintig medewerkers en de familie worden op de foto gezet. Tussen de bloemen zit de latere opvolger Piet Hoefsloot (jr.)

1940

In 1940 bezetten de Duitsers Nederland. De Burgerwacht in Arnhem, waarvan Piet Hoefsloot sr. commandant was, werd verboden. Piet Hoefsloot sr. werd gearresteerd en in 1942 gefusilleerd op Fort bij Rhijnauwen. Deze foto met het hele gezin is genomen op de binnenplaats van de gevangenis in Scheveningen.

1944

In september 1944 probeerden geallieerde troepen na een luchtlanding om de brug in Arnhem te veroveren. Dat mislukte, ondanks harde gevechten rond de brug. In de binnenstad leidde de strijd tot veel schade. Ook de meubelwinkel aan de Bakkerstraat werd niet gespaard.

1950

Na de oorlog opende de nieuwe winkel aan het Gele Rijders Plein in Arnhem. In deze periode liet Piet zich inspireren door het Nederlandse merk Pastoe, dat in 1948 voor het eerst een lijn moderne meubels presenteerde. De eenvoud van deze meubels, het minimalistische, sprak Hoefsloot enorm aan.

1958

Op 1 april 1958 kwam er een nieuwe uitbreiding. Hoefsloot opende een vestiging aan de Burchtstraat in Nijmegen. Een galerij van winkels, waarvan Hoefsloot er vier huurde.

1972

Op 18 augustus 1972 opende Piet Hoefsloot Mobiel de deuren. Een nieuw concept: 'meeneemmeubelen'. Om het onderscheid duidelijker te maken met Piet Hoefsloot werd de naam later veranderd in ‘Mobiel’. Ook de beddenverkoop ging hier van start. Het Mobiel avontuur duurde tot 1984.

1981

Een bijzonder jaar was 1981. De zaak bestond 100 jaar! Piet nam afscheid als directeur van Piet Hoefsloot BV. Hij werd zestig en wilde de zaken op wat afstand volgen en zijn aandacht richten op andere bezigheden. Zo maakte hij ook ruimte voor de 4e generatie.

1985

De volgende generatie op het toneel. De broers Paul & Bart Hoefsloot kregen de leiding over het bedrijf. Paul als technisch directeur, en Bart als commercieel directeur. De broers vulden elkaar goed aan. Joop ten Broeke stond aan hun zijde als financieel directeur. 

1992

In 1992 opende de eerste Ligne Roset winkel in Nederland. Het Franse meubelmerk was onderdeel van de collectie op het Gele Rijders Plein.

2006

In 2006 verhuist de meubelzaak van het Gele Rijders Plein naar het Velperplein. Door maatregelen van de gemeente Arnhem kunnen klanten niet meer parkeren op het Gele Rijders Plein en is de loop eruit.

2010

In 2010 zijn beide winkels van Arnhem en Nijmegen verhuisd naar één locatie op het bedrijventerrein de Aam in Elst. Een perfecte plek voor een showroom met meer vierkante meters, en goed bereikbaar vanaf de snelweg.

2024

De visie van het familiebedrijf wordt nog steeds voortgezet. Inmiddels staat de 5e generatie, Paul Hoefsloot, aan het roer van het bedrijf. De collectie bestaat uit originele en tijdloze ontwerpen, met de nadruk op Nederlands design. Merken zoals Pastoe, Thonet en Gispen zitten al meer dan 50 jaar in de collectie. Er zijn ook veel andere merken bijgekomen zoals; Arco, Artifort, Castelijn, COR, Gelderland, Leolux, Montis en Vitra.

Wilt u op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

alias-logo
arco-logo
artemide-logo
artifort-logo
batensweiler-logo
belux-logo
bert-plantagie-logo
castelijn-logo
cs-rugs-logo
cattellani-smith-logo
hoefsloot-wonen-cini-nils
cor-logo
baumann-logo
d-tec-logo
de-salto-logo
de-sede-logo
logo-de-toekomst
fiam-logo
flyte-logo
foscarini-logo
gallotti-radice-logo
gelderland
gispen-today-logo
ingo-maurer-logo
interlubke-logo
kinast-logo
kvadrat-logo
label-logo
leolux-logo
luceplan-logo
metaform-logo
millenerpoort-logo
montis-logo
naos-logo
nimbus-logo
noteborn-logo
nya-nordiska-logo
pastoe-logo
perletta-logo
petite-friture-logo
pode-logo
prandina-logo
qliv-logo
qlocktwo-logo
radius-design-logo
riva-1920-logo
sdb-logo
samsung-logo
schonbuch-logo
sculptures
spectrum-logo
thonet-logo
tobias-grau-logo
tonelli-design-logo
van-besouw-logo
varier-logo
vitra-logo