Vitra Polder Sofa

De Polder Sofa is een bijzonder ontwerp van Hella Jongerius

De vernieuwde Polder Sofa van Vitra is terug in collectie! Hella Jongerius heeft de Polder Sofa in 2005 voor Vitra ontworpen. Een uniek ontwerp dat gebaseerd is op de Nederlandse polder landschappen, dit is terug te zien aan de overloop van kleuren, het verschillend materiaal gebruik en de variatie in hoogte. De Polder Sofa is verkrijgbaar in vier verschillende kleurencombinaties waarin de stoffen vast staan. De stoffen en knopen zijn speciaal voor de Polder Sofa ontworpen door Hella Jongerius. Om de Polder Sofa meer comfort te geven en het productieproces makkelijker te maken zijn in 2015 de stoffen vernieuwd, de kussens zachter gemaakt en de knopen zijn iets aangepast.

De Polder Sofa is ook leverbaar in een compacte uitvoering. De Polder Compact heeft twee armleuningen die verschillen in hoogte. Dankzij de hoge armleuning is het mogelijk om een zijlingse positie aan te nemen waardoor je comfortabel een boek kan lezen of lekker televisie kunt kijken.

Bekijk hieronder de video van de Polder Sofa fabrics workshop.

De knopen van de Polder Sofa zijn collages van gekleurde kunststof, aluminium en leder en vormen een opvallend detail. Ze vormen niet enkel een aantrekkelijk contrast met de zachte geweven stoffen, maar zorgen er dankzij een eenvoudig sluitsysteem ook voor dat de bekleding makkelijk kan worden verwijderd voor reiniging.

Wilt u meer informatie over de Polder Sofa van Vitra of mogelijkheden als het gaat om interieuradvies? Neem vrijblijvend contact met ons op.